maandag 9 februari 2015

Powerlunch: smoothie en sandwich


Na het ontbijtje en verschillende avondmaaltijden is het vandaag tijd voor de enige nog ontbrekende maaltijd van de dag: de lunch! Geïnspireerd door ons zeer gezonde huisgenootje Elske, hebben wij ook maar eens besloten op de gezonde toer te gaan. Na een hele ochtend babbelen over baby's en studentenhuisvesting (niet tegelijkertijd) waren we hier wel aan toe. We hebben lekker rondgestruind door de supermarkt en wat spannende producten meegenomen en toegevoegd aan het brood dat we nog hadden liggen. 

Ingrediënten:
Voor het brood (2 personen):
- brood natuurlijk (wij hadden volkorenbrood)
- crème fraîche
- gerookte kipfilet in plakjes
- avocado
- komkommer
- zout en peper

Voor de smoothie (genoeg voor 2 personen + 1 ziek huisgenootje):
- diepvriespakje bosvruchten
- banaan
- granaatappel (ja echt!)
- melk
(- wat voor fruit je ook maar hebt liggen)

We beginnen met de broodjes. Ten eerste is het lekker om de broodjes te roosteren in je broodrooster/grillding/oven, tenzij dat je brood natuurlijk super vers is! Op de broodjes smeer je vervolgens wat crème fraîche. Daar leg je twee plakjes kipfilet bovenop en de komkommer in plakjes. Vervolgens kan daar de avocado weer bovenop die je ook in een soort plakjes hebt gesneden. Om het nog lekkerder te maken strooi je wat zout en peper over het geheel en leg je de tweede boterham bovenop alles. Mocht je, net als wij, eerst heel summier zijn begonnen met beleggen, dan kan je alles in omgekeerde volgorde herhalen tot je een lekker vol broodje hebt! 

Nu de smoothie, het pronkstuk van de dag. Het is de bedoeling dat je gewoon alles bij elkaar gooit en gaat staan blenderen/staafmixeren. Melk moet je toevoegen naar smaak, afhangend van de dikte die je wilt. Wij hebben het hele pakje diepvriesvruchtjes gebruikt en de banaan in stukjes gesneden. De granaatappel is vervolgens het moeilijkst, maar we hebben een handige manier om de pitjes los te krijgen (geleerd op 24kitchen jawel). Je moet de granaatappel doormidden snijden (niet door het kroontje, maar overdwars) en in je hand nemen met de vruchtjes naar je palm gekeerd. Vervolgens zet je een bakje onder de granaatappel en begin je met een pollepel hard op de schil te slaan. Nu voel je de pitjes loskomen en in het bakje vallen! Blijf dit net zo lang doen tot alle pitjes uit de schil zijn gevallen.
De granaatappel geeft in deze smoothie een lekker extra fris tintje en maakt dat het allemaal net wat lekkerder smaakt dan gewoon een simpele bosvruchtensmoothie.

Rennen naar de supermarkt en smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten