zondag 22 februari 2015

Gezond: courgettelasagne


Als roeier heb ik (Elske) natuurlijk een ontzettend strakke sixpack. Helaas ligt deze, dankzij de vele donderdagavondbiertjes op Gyas, nog verscholen onder een klein laagje studentenvet. Toen een maatje uit Nijmegen kwam eten, besloten wij om een gezond maaltje te maken, zodat die buikspieren hopelijk snel tevoorschijn komen. Lasagne zonder pasta en met veeeel groente!

Ingrediënten (2 tot 3 porties):

¾ courgette  
ongeveer 7 champignons 
1 kleine tomaat    
1 rode ui 
2 teentjes knoflook   
1 ei    
1 pot (350gr) tomatensaus met basilicum    
Italiaanse kruiden  
- oregano
zout en peper
½ bakje hüttenkäse
- koriander


Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de champignons en de tomaat in plakjes. De courgette dient in deze lasagne als lasagnebladen, deze moet je dus in dunne plakken snijden. Wij hebben dit met de kaasschaaf gedaan, zo krijg je mooie dunne en enigszins gelijke plakken.
Fruit nu de ui en knoflook in een beetje olijfolie en voeg na een minuutje de champignons en de tomaat toe. Laat even doorbakken, draai het vuur zacht en voeg dan de tomatensaus en het ei toe. Lepel het halve bakje hüttenkäse uit boven de pan, maar let op: bewaar een paar lepels om straks mooie bergjes te maken bovenop de bovenste laag ‘lasagnebladen’. Dan is het tijd om los te gaan met de kruiden: strooi lekker veel Italiaanse kruiden en tijm door de saus. Voeg peper en zout naar smaak toe en draai het vuur uit.
Vet een ovenschaal in met een beetje olie of boter. Tijd om te bouwen: begin met een laagje courgetteplakken, giet er wat saus over heen en dek weer af met courgetteplakken. Ga zo door tot de saus en de courgetteplakken op zijn. Maak dan kleine bergjes van de overgebleven hüttenkäse.
Zet de lasagne nu in de oven. Na 15 minuten mag hij eruit, en met een handje koriander erover is hij klaar! Easy toch? 
Een paar buikspieroefeningen toe en voilà, daar is je sixpack.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten