dinsdag 27 januari 2015

Even wachten nog.... PIZZA!


Een ding waar we het over eens zijn in Huize Pad: pizza is chill. Vooral als deze zelfgemaakte uit de oven komt om 22:30 na een mega-keuken-reorganisatie. We weten het, het is niet super gezond, maar gelukkig doen we niet aan goede voornemens en genieten is ook belangrijk. Deze pizza is genoeg voor 4 grote eters en een wijntje erbij is aanbevolen (bier is ook goed, als het maar lekker is bij pizza en er alcohol in zit).

Ingrediƫnten:
- Pizzabodem (zo'n opgerolde verse uit de koeling met potje saus)
- Rode paprika
- Ui (rood/wit)
- Cherrytomaatjes
- Chorizo
- Geraspte kaas
- Mozzarella (niet die cheapass, maar die duurdere, smelt beter)
- Italiaanse kruiden

NB: dit is wat wij toevallig erop hebben gegooid, als je er champignons op wil, vooral doen. Ham? Salami? Broccoli? Het kan allemaal!

Aan de slag! Verwarm de oven voor op 200/220 graden. Begin met het snijden van de chorizo (vergeet het velletje er niet af te halen) in halve maantjes. Snijd ondertussen de ui in halve ringen, de paprika in stukjes en de cherrytomaatjes door de helft. Rol het pizzadeeg uit op je bakplaat en smeer de tomatensaus erop. Begin vervolgens met het verdelen van wat geraspte kaas over de tomatensaus. Verdeel dan de ui, paprika en cherrytomaatjes over de bodem en doe de stukjes chorizo erbij. Breng nu alvast even op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Als laatste verdeel je de mozzarella over de pizza en dan kan hij de oven in! Zo'n 25 minuutjes later, als het deeg mooi bruin en knapperig is en de kaas goed gesmolten, is de pizza klaar! 
Wij hadden toevallig nog een basilicumplantje staan, voor de fancy finishing touch. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten