zondag 4 januari 2015

Afterstudie pasta á la Jamie


Jeeaaah! Onze eerste post is hierbij een feit! Al heel lang hebben wij het idee een keer een blog te maken over alle heerlijke recepten die wij maken op en rond de huisavond op dinsdag. En nu is het eindelijk zo ver! Om goed van start te gaan beginnen we met een afterstudie maaltijd á la Jamie Oliver.
Na de hele dag (oké middag) heel hard te hebben gestudeerd en vervolgens onze kunsten te hebben vertoond op de schaatsbaan van de Grote Markt, hadden wij (Sophie en Rozemarijn) zin in een stevige pasta. We kwamen bij dit recept dat niet alleen stevig is, maar ook een ware smaakervaring. Een goede combinatie van vol, fris, bruisend (haha geen idee waar dat vandaan komt) en smeuïgheid! Het recept is niet moeilijk om te makken en ook goed te gebruiken voor meer dan vier personen. Voor het gemak schrijven wij hieronder het recept wel voor vier personen op.

Ingrediënten:
  • 1 rode ui
  • 1 verse Spaanse peper
  • 1 theelepel kaneel (iets meer is ook lekker)
  • bosje verse basilicum
  • 2 blikken van 400 g gepelde tomaten
  • 2 blikken van 300 g tonijn in olijfolie (LET OP: meeste blikken in de supermarkt bevatten 160 g tonijn, dus neem in dat geval 4 blikken)
  • 500 g (1 pak) pasta penne (of een leuke andere vorm)
  • 1 citroen (sap en schil gebruiken!)
  • handje Parmezaanse kaas
  • peper en zout uit de molen (of niet maar is wel lekkerder)


Begin met de voorbereidende activiteiten (yolo). Bij ons betekent dit vaak dat we eerst een half uur moeten afwassen na een week vuile vaat opstapelen. Mocht dit bij jou niet het geval zijn: goed voor mekaar!
Oke nu echt. Als eerste is het de bedoeling dat de rode ui wordt gesnipperd, de Spaanse peper ontdaan wordt van zaadjes en in kleine stukjes gehakt en de steeltjes van de basilicum worden gesneden. Zet ondertussen een pan (wok-/hapjespan) op het vuur met een scheutje olijfolie. Gooi hier de ui, Spaanse peper, basilicum en een theelepel kaneel in. Laat het 5 minuutjes bakken tot de uitjes zacht en lichtbruin zijn. Nu is het tijd om de blikken gepelde tomaten en de (uitgelekte) tonijn toe te voegen, met een snuf zout. Daarbij zet je het vuur flink omhoog en laat je de saus 20 minuutjes tegen de kook pruttelen.
Kook, ongeveer na 10 minuutjes pruttelen, de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (mooie zin altijd). Giet de pasta af en spoel even kort af met koud water. Dit is van belang voor de garing. Gooi de pasta bij de saus in de pan en voeg er gescheurde basilicumblaadjes, een scheutje olijfolie, citroenrasp, citroensap en wat Parmezaanse kaas bij. Proef voor de zekerheid nog even of het gerecht nog wat zout of peper nodig heeft en schep vervolgens alles op de borden. Wil je het er net zo fancy uit laten zien als op onze foto? Strooi er dan nog een klein beetje Parmezaan overheen en maak het helemaal af met een blaadje basilicum. Klaar is Kees!
We hopen dat jullie net zo genieten van dit gerechtje als wij hebben gedaan en we horen graag jullie reacties. Tot de volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten